U bent hier:

Toepassing en voordelen

 

In spuitbus verpakte producten worden zowel door beroepsmensen als door de consument gebruikt, en vinden toepassingen in zowat alle sectoren van de economie:

  • Levensmiddelensector: slagroom, kruidenmengsels of geparfumeerde oliën
  • Cosmetica- en lichaamsverzorgingssector: haarlakken en deodorants zijn slechts twee voorbeelden van toilet- en hygiëneproducten
  • Farmaceutische en diergeneeskundige sector: momenteel bestaan er sprays ter behandeling van astma, keelpijn of ter verzorging van spierpijnen bij sporters. Binnenkort komen er sprays die de injectie van bepaalde vaccins vervangen of om diabetes te verzorgen
  • Onderhouds- en schoonmaaksector: meubelwas, luchtverversers, stijfsel, tapijtshampoo en ovenreinigers, plantenverzorgingsproducten
  • Kunst- en vrijetijdssector: sierverven en kunstsneeuw
  • Bouwsector: polyurethaanschuim
  • Auto- en industriële sector: verf, smeerolie en kruipolie

 

Zuinig en milieuvriendelijk

Een spuitbus dient niet alleen maar als verpakking.  Spuitbussen zorgen er vooral voor dat producten ongeëvenaarde kenmerken krijgen doordat zij in allerlei vormen vrijgegeven worden: verneveling, verneveling in druppeltjes (regen), verneveling van kleine vaste deeltjes, al dan niet in suspensie in een vloeistof of schuim.

In welke vernevelingvorm ook, een spuitbus zorgt voor een optimale aanwending van producten.  Per definitie is de aerosoltechnologie bedoeld om slechts heel weinig product te gebruiken.  Als dusdanig is een product in een spuitbus een zuinige en milieuvriendelijke verpakking.  Het heeft dan ook geen zin om veel product te verstuiven: de opgegeven hoeveelheid is voldoende om het beoogde effect te bekomen.

eerste muggenspray

Omdat spuitbussen volledig hermetisch afgesloten zijn, mag u er zeker van zijn dat de producten die zij bevatten optimaal en volstrekt hygiënisch bewaard worden tot zij volledig opgebruikt zijn.

Spuitbussen zijn de enige verpakkingen waarmee het mogelijk is om microhoeveelheden te doseren (geneesmiddelen, parfums).  Ook zijn zij bij uitstek geschikt om een doorlopende, regelmatige oppervlaktedekking te verzekeren (verf).

Tot slot biedt een product in spuitbus het voordeel dat ook moeilijk bereikbare zones behandeld kunnen worden. Mooie voorbeelden hiervan zijn de sprays voor de behandeling van astma, of spuitbussen die kruipolie spuiten, wat zeker in de mechanische industrie zeer gewaardeerd wordt.