U bent hier:

Wat is een aerosol?

 

aerosol betekenis

Het was de Noorse ingenieur Erik Rotheim die de aerosol uitvondt eind jaren '20 van de vorige eeuw. Sindsdien heeft het product een enorme weg afgelegd en is het voor de gebruiker uitgegroeid tot een gedegen, praktische, veilige en hygiënische verpakking. De aerosol is een pareltje van geavanceerde technologie, dat zoveel voordelen biedt, dat wij het product in haast alle sectoren terugvinden.

Door de verpakking in spuitbussen wordt een bijzondere toepassing aan een specifiek product gelinkt en garandeert zo als het ware het goede en de doeltreffendheid van het product.

 

Een greep uit de vele troeven van de spuitbus:

  • Aerosols vergemakkelijken de dosering van microhoeveelheden, wat bijzonder handig is bij toepassingen zoals geneesmiddelen, luchtverversers en deodorants.
  • Aerosols staan borg voor een gelijkmatige verspreiding van de werkstof omdat de werkdruk constant blijft.  Een groot voordeel, in het bijzonder voor verven.
  • Met een spuitbus kan de gebruiker moeilijk bereikbare zones behandelen.  Mooie voorbeelden zijn het gebruik van kruip- en mechanische oliën, en sommige farmaceutische producten.
  • Tot slot staan spuitbussen borg voor optimale hygiëne en bewaring, wat doorslaggevend is voor levensmiddelen zoals bijvoorbeeld slagroom.


Dankzij de blijvende verdere ontwikkeling van deze technologie zal het aanbod aan toepassingen in aerosols gestaag blijven toenemen.

Elders op deze site vindt u nog meer informatie over de spuitbus als verpakking, de drijfgassen en de werking van aerosols, de verschillende soorten, en tenslotte een aantal beschouwingen omtrent aerosols en milieu . Het lexicon brengt ook een overzicht van de eigen terminologie van de aerosolindustrie. Wie tot slot nog meer informatie wenst over spuitbussen, de aerosolindustrie in het algemeen of DETIC, kan contact opnemen met ons.