U bent hier:

Blikken spuitbussen worden lichter en makkelijker te recycleren

 

De industrie van metalen verpakkingen wordt steeds vaker geconfronteerd met vragen rond milieu-indicatoren. Inspanningen vanuit de industrie hebben ervoor gezorgd dat deze vragen positief beantwoord kunnen worden. Tijdens het laatste decennium is de CO2-voetafdruk van metalen blikverpakkingen namelijk aanzienlijk gedaald.

De aerosolindustrie die gebruik maakt van blik bij de ontwikkeling van zijn spuitbussen juicht dit nieuws toe. Van 2006 tot 2008 is de milieu-impact van de gemiddelde aerosol gedaald met 17%. Het zijn voornamelijk verbeteringen in de productie van staal en blik en een verhoogd recyclagepercentage waaraan we dit opmerkelijk resultaat te danken hebben.

Blikken spuitbussen maakten 47,5 % uit van het totaal aantal op de markt gebrachte spuitbussen in 2012. Spuitbussen uit andere materialen zijn aluminium spuitbussen (48,6 % ) en glazen flacons, die voornamelijk gebruikt worden voor parfums  (3,9%). Blikken spuitbussen worden onder andere gebruikt bij volgende toepassingen: meubelwas, luchtverfrissers, insecticiden, etc.

DETIC ondersteunt haar leden in diens inspanningen voor een duurzamere productie en juicht de initiatieven van de metalen verpakkingsindustrie toe.

Bron: TNO rapport 2012

Lees de complete studie van TNO